Alen i Medina trebali su se vjenčati, u nedjelju su zajedno otišli u smrt

Alen i Medina trebali su se vjenčati, u nedjelju su zajedno otišli u smrt

Porodica poginule djevojke kaže da su u nedjelju uvečer saznali za tragediju, a da je policija tog dana par sati ranije pokucala na vrata Alenovim roditeljima i saopštila im tragične vijesti

Mladić i Djevojka iz Sandžaka poginuli su prekjučer u okolini Frankfurta u stravičnom sudaru sa policijskim vozilom koje je pod rotacijom jurilo na mjesto gde se nekoliko minuta prije toga srušio avion u kom je bila jedna od najbogatijih žena u Rusiji, Natalija Fileva. Kako beogradski “Blic” saznaje, u sudaru su poginuli Alen K. (24) i Medina B. (22) iz okoline Prijepolja.

Dvoje mladih, koji su bili vjereni, već godinama žive i rade u Njemačkoj, stradali su kada je na njih naletjelo policijsko vozilo pod rotacijom. Od siline udarca oni su poginuli na licu mjesta, a u nesreći su povrijeđena tri osobe.

Alen K. je inače rodom iz Prijepolja, a njegova vjerenica Medina iz Brodareva, međutim upoznali su se i zavoljeli u Nemačkoj. Za početak avgusta bila je zakazana velika svadba u Prijepolju.

Porodica poginule djevojke kaže da su u nedjelju uvečer saznali za tragediju, a da je policija tog dana par sati ranije pokucala na vrata Alenovim roditeljima i saopštila im tragične vijesti.

– U nedjelju oko devet sati nam je javljeno da su poginuli u saobraćajnoj nesreći. Sat i po ranije njegovim roditeljima i njenom bratu njemačka policija je, zajedno sa ljekarima, pokucala na vrata i saopštila da se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su njihovi najmiliji poginuli – kaže rođak stradale Medine.

Medina ima sestru i brata, a u Brodarevu gdje imaju kuću dolazili su uglavnom samo za vrijeme godišnjih odmora. Njen vjerenik Alen živio je s bratom u Njemačkoj.