4 zlatne medalje za Kenana Dračića u Trebinju

U organizaciji PK “Leotar” protekli vikend 16-17.7.2022. u Trebinju održan je Međunarodni plivački miting “Srđan i Maksim”, plivalo se u novoizgrađenom  zatvorenom olimpijskom(50 metarskom bazenu sa 10 staza i elektronskim mjerenjem). Na ovom plivačkom takmičenju nastupilo je preko 400 plivača iz 28 plivačkih klubova iz 6 zemalja:Austrije, Španije, Rusije, Crne Gore, Srbije i BiH.
Plivački klub “Zmaj-Alpamm” Tuzla sa jednim takmičarem Kenanom Dračićem je bio jedini plivači klub iz TK koji je uzeo učešće na ovom izuzetnom kvalitetnom takmičenju.
U izuzetnoj jakoj konkurenciji Kenan je iako bez adekvatnog treninga u bazenu preko godinu dana, osvojio 4 zlatne medalje, te ostvario sljedeće rezultate:
50 delfin, 1 mjesto i zlatna medalja u D kategoriji za dječake 15-16 godina
100 delfin , 1 mjesto i zlatna medalja u D kategoriji za dječake od 15 do 16 godina
50 slobodno, 1 mjesto i zlatna medalja u D kategoriji za dječake od 15-16 godina
100 slobodno, 1 mjesto i zlatna medalja u D kategoriji za dječake od 15-16 godina
Kenanov uspjeh je plod njegovog velikog rada, truda i stručnog rada njegovih trenera , te još većeg zalaganja njegovih roditelja.
Čestitamo Kenanu na odličnim rezultatima, te im želimo puno sreće i uspjeha u daljem radu do olimpijske norme, olimpijade i olimpijskih medalja, ističe šef.Stručnog štaba “Zmaj-Alpamma” Tuzla, mr.sc. Muhamed Smajlefendić.
Duška REBIĆ