Tuzla servis – Veći dio grada bez vode

*** VODOVOD – Bez vodosnabdijevanja je zapadni dio grada (Miladije, Solana, Moluhe, Drežnik i dio ulice Bosne srebrene) zbog kvara na cjevovodu, sanacija kvara očekuje se danas. Bez vode će biti i istočni dio grada (Simin Han, Gornja Tuzla, Požarnica, Čaklovići, Sarajac i Vasići) zbog radova na cjevovodu od 8 sati do završetka radova.
*** MUP TK –U protekla 24 sata javni red i mir narušen četiri puta, evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća, a dva lica zadobila su teške tjelesne povrede.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 177 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna brigada u protekla 24 sata imala je 14 intervencija.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz smeća vrši se prema ustaljenom rasporedu.
*** PORODILIŠTE – U protekla 24 sata u UKC-u Tuzla rođene su dvije bebe, jedna djevojčica i jedan dječak. U privatnim porodilištima na području grada Tuzla nije bilo porođaja.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata zaprimljena je jedna dojava o pronalasku NUS-a (ručna bomba) na području Gornje Tuzle.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svakog radnog dana od 08:00 do 15:00 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla.