Tuzla City dočekuje Radnik, uloga favorita pripada domaćem timu

Tuzla City dočekuje Radnik, uloga favorita pripada domaćem timu

U posljednjoj utakmici jesenjeg dijela Premijer lige BiH, fudbaleri Tuzla City dočekuju bijeljinski Radnik. Iz Uprave Tuzla Cityja kažu da uvijek u zadnjoj utakmici polusezone ili sezone postoji određena doza opasnosti, kada je potrebno pronaći dovoljno snage i energije za taj meč.

”Uloga favorita pripada nama. Njihovih 11 bodova ne bi smjelo da nas zavara ni u kom momentu, ekipa koja je u zadnja četiri kola doživjela promjenu trenera na klupu, nekako su pronašli dobru energiju i to su pokazali u četiri utakmice koje su odigrali”, navodi Dženis Ćosić, prvi asistent trenera FK Tuzla City.

Uprkos takvoj situaciji u ekipi gostiju, u Tuzla Cityju kažu da se spremaju ozbiljno za meč, vjeruju da će na teškom terenu pokazati energiju i snagu i poraziti Radnik.

”Sigurno da nije lako pripremiti igrače za ovakve utakmice u kojima zaista dosta stvari, fudbalskog načina pripreme otpada, gdje igrači postaju snalazivači kako bi došli do određenog cilja, gdje jednostavno odlučuje ko će se bolje snaći i odigrati na takvom terenu”, kaže on.

Nemaju u ekipi Plavih težih problema za kraj polusezone, dobrog su raspoloženja i nadaju se da će već u prvom dijelu meča sa bijeljinskim timom riješiti utakmicu.

”Bit će to teška utakmica pošto je loš teren, smatram da će pobijediti onaj koji se bolje snađe na tom terenu i ekipu koja se bude više zalagala i koja bude više htjela pobijediti, će pobijediti”, istakao je Bakir Brajlović, golman FK Tuzla City.

Tuzla City je trenutno drugi na premijerligaškoj tabeli, a Radnik posljednji. Meč ove dvije ekipe je na rasporedu u nedjelju na Tušnju od 15 sati. Nakon toga ekipe idu na pauzu, a u tuzlanskom timu se nadaju da će se dobro odmoriti i pripremiti za ono što predstoji u proljetnom dijelu sezone.