Trik za najsočniji kuhani kukuruz koji se topi u ustima

Trik za najsočniji kuhani kukuruz koji se topi u ustima

Ova metoda kuhanja kukuruza garantuje da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno…

Postoji više načina za kuhanje kukuruza. Ali samo će jedan ostati u neponovljivom sjećanju – onaj što se kuha u kremastoj kupki od mlijeka i maslaca.

Ova metoda kuhanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a garantuje da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.

Sastojci:

5 klipova mladog kukuruza
1 l vode
200 ml mlijeka
115 g maslaca
1 čajna žlica soli

Priprema:

  1. Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.
  2. U velikom loncu zagrijte vodu.
  3. Kad voda zavrije, dodajte joj mlijeko i maslac.
  4. Posolite kupku pa dodajte komadiće mladog kukuruza.
  5. Djelimično poklopite lonac i kuhajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju.