Svečani Božićni koncert HKD Napredak: U Tuzlu stižu Matija Dedić i gosti

HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla u saradnji sa Franjevačkim samostanom “Sv. Petra i Pavla” u Tuzli organizira tradicionalni svečani Božićni koncert, koji će biti upriličen pred tuzlanskom publikom u utorak 21.12., u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, sa početkom u 20,00 sati.

– Kako ranijih godina, kada su u Tuzli gostovali poznati sastavi, orkestri, solo i operni pjevači iz BiH, Hrvatske i Srbije, tako i ove godine planiramo upriličiti istinsku glazbenu poslasticu za sve naše prijatelje, goste, sugrađane i sve one koji prate naš rad. Ovaj ćemo put u našem gradu ugostiti Matiju Dedića i tri sjajna mlada vokala Lidiju Bajuk, Ammaru Mistrić i Saru Renar – ističu iz tuzlanske podružnice HKD Napredak.

Matija Dedić je hrvatski pijanist, skladatelj i jedan od najpoznatijih hrvatskih jazz-glazbenika. Potječe iz glazbene obitelji, sin je Arsena Dedića i Gabi Novak. Godine 1997. diplomirao je jazz na Umjetničkoj akademiji u Grazu. Od 1994. je član Boilers Quarteta, a potkraj 1990-ih utemeljio je vlastiti sastav Matija Dedić Trio.

Surađivao je s brojnim poznatim jazz-glazbenicima te s najpoznatijim hrvatskim glazbenicima drugih žanrova. Nastupao je u mnogobrojnim europskim državama te u Brazilu i SAD-u. Sklada za televiziju i kazalište. Dobitnik je nagrade Hrvatskog društva skladatelja za najboljega jazz-skladatelja te višestruki dobitnik nagrada Status i Porin za najbolje jazz-albume, skladbe i instrumentalne izvedbe.