Šefica Misije OSCE-a u BiH u posjeti Skupštini TK

U posjeti Skupštini Tuzlanskog kantona danas je boravila šefica Misije OSCE u BiH Kathleen Kavalec sa saradnicima iz Terenskog ureda OSCE u Tuzli, Damirom Gnjidićem i Dragicom Karadžin.

Kavalec je ovom prilikom istakla zadovoljstvo produktivnom saradnjom vlasti Tuzlanskog kantona sa Misijom OSCE u BiH, koja je rezultirala konkretnim koracima i donošenjem važnih zakonskih rješenja koja za cilj imaju borbu protiv korupcije i bolju transparentnost rada institucija Tuzlanskog kantona.

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović zahvalio je šefici Misije OSCE-a na interesovanju i podršci koju Misija OSCE-a u BiH daje Tuzlanskom kantonu na unapređenju i implementiranju pozitivnih evropskih zakonskih rješenja u bosanskohercegovački zakonodavni sistem a s ciljem integrisanja Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

Zaključeno je da je Tuzlanski kanton pozitivan primjer sistemske borbe sprečavanja korupcije jer vidljive promjene vraćaju povjerenje građana u državne institucije čime se unapređuje kvaliteta i standard života.

Istaknuto je da je saradnja između Skupštine Tuzlanskog kantona i Misije OSCE-a u BiH bila na izuzetnom nivou te da se i u narednom periodu očekuje nastavak takve saradnje, naročito na poljima unapređenja demokratskih prava i vladavine zakona.