Sedam saobraćajnih nesreća u protekla 24 sata u TK

*** VODOVOD – Uredno vodosnabdijevanje svih gradskih i prigradskih naselja.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je izvršenje četiri krivična djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 160 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna brigada u protekla 24 sata imala je jednu tehničku intervenciju, gašen je jedan zapaljeni kontejner i divlja deponija u naselju Husino.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz smeća vrši se prema ustaljenom rasporedu. Dimnjačari JKP ”Komunalac” Tuzla do 02.05.2022. godine planirali su preglede i čišćenje individualnih dimnjaka u MZ Sjenjak, Slavinovići, Ši Selo i Grabovica. Termin možete zakazati na kontakt telefone: +387 62 000 522 i +387 61 918 934, ili putem e-maila: dimnjacari@komunalac.com.ba.
*** PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 9 beba, četiri dječaka i pet djevojčica. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođen je jedan dječak.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan od 8 do 15 sati u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla.