Rukometaši bosanskohercegovačke reprezentacije posjetili Vladu TK

Delegacija Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, predvođena selektorom Tonijem Čolinom posjetila je danas Vladu Tuzlanskog kantona i premijera Irfana Halilagića. Podsjećamo, rukometna reprezentacija boravi u Tuzli, gdje se priprema za sutrašnju drugu utakmicu predbaraža za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Prije svega premijer je, u ime Vlade Tuzlanskog kantona koja je i podržala odigravanje ovog meča, igračima zaželio dobrodošlicu u Tuzlu i Tuzlanski kanton, te i pored nešto lošijeg rezultata iz prve utakmice u Grčkoj, igračima čestitao na zalaganju.

„Reprezentacija prolazi kroz period rekonstrukcije i podmlađivanja. Uz peh povreda koje su zadesile određene standardne igrače, moramo imati razumijevanja da su u proteklom periodu reprezentaciju napustili određeni igrači koji su bili stubovi i nosioci igre. Njima se svakako moramo zahvaliti na svemu što su uradili za rukomet, za sport i cjelokupnu državu Bosnu i Hercegovinu, ali njihov odlazak otvorio je prostor nekim novim igračima. Prostor u kojem će nove generacije dobiti priliku da sazriju, da se dokažu i na sebe preuzmu odgovornost. To je paralele koju možemo povezati i sa trenutnim sazivom Vlade Tuzlanskog kantona. Tu priliku moramo prepoznati kao izazov, i uhvatiti se u koštac sa svim poteškoćama, prevazići i neke privremene nešto lošije rezultate, poput te utakmice u Grčkoj, te u konačnici postići zacrtani cilj“, kazao je premijer Halilagić, te reprezentativcima zaželio da u Mejdanu sutra pruže „mušku utakmicu, da se bore za svaku loptu, ostave srce na terenu, a publika će to prepoznati i u konačnici rezultat neće izostati“.

Član Upravnogodbora Rukometnog saveza BiH Vojislav Rađa se zahvalio Vladi Tuzlanskog kantona za podršku pružila za održavanje ove utakmice.

„Tuzlanski kanton je uvijek bio dobar domaćin i mi u Mejdanu očekujemo onu poznatu tuzlansku atmosferu, te da nam navijači i podrška sa tribina budu osmi igrač. Mi ćemo se sigurno borbom i zalaganjem odužiti za pažnju koja je iskazana prema igračima i Reprezentaciji“, kazao je Rađa.

Uz premijera današnjem sastanku je prisustvovala i ministrica kulture, sporta i mladih Ivana Mijatović, dok su uz selektora Čolinu i člana UO Rađu, današnjem sastanku prisustvovali i predsjednik Rukometnog saveza TU Alija Hasić, kondicioni trener u reprezentaciji Muris Đug, trener golmana Mario Blaževićte igrači Alen Ovčina, Benjamin Burić.