Ramljak u Sarajevu: Stabilizirali smo finansiranje Agrokora, posvetit ćemo se situaciji u BiH

Ramljak u Sarajevu: Stabilizirali smo finansiranje Agrokora, posvetit ćemo se situaciji u BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Federacije BiH Fadil Novalić sastali su se danas s povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za Agrokor. Nakon sastanka upućene su optimistične poruke, kako za radnike, tako i za dobavljače.

Ante Ramljak je kazao da su u nizu dosadašnjih vrlo otvorenih, konstruktivnih sastanaka napravili velike pomake.

“Moj fokus će biti na situaciju u Bosni i Hercegovini, odnosno stabiliziranje situacije na bh. tržištu, s obzirom na to da imamo određenih problema s dobavljačima”, kazao je Ramljak.

Dodao je da su uspjeli osigurati finansiranje Agrokor grupe te da će se sada posvetiti situaciji u BiH.

“Siguran sam da ćemo iznaći jedno pozitivno rješenje za sve. O svemu ćemo vas pravovremeno izvještavati. Sljedeće sedmice ćemo imati jedan veliki sasatanak s dobavljačima”, poručio je Ramljak.

Istakao je da trenutna situacija nije nešto na šta ne treba obraćati pažnju, ali nije toliko kritična da bi se pričalo o velikom broju otpuštanja ljudi.

“Mir nam je svima potreban u ovom trenutku kako bismo iznašli najbolje rješenje za sve, kako za zaposlenike, tako i za kupce i dobavljače”, zaključio je Ramljak.

Denis Zvizdić je kazao da postoji jedan vrlo ozbiljan, profesionalan odnos prema restruktuiranju firmi u Bosni i Hercegovini te da Vijeće ministara BiH aktivno radi na tome.

Dodao je da je to bila suština današnjeg sastanka.

(Klix.ba)