Potpisano 14 Ugovora nevladinih organizacija sa Turističkom zajednicom Grada Gračanica

Danas je u Multimedijalnoj sali Grada Gračanica potpisano 14 Ugovora između Turističke zajednice Grada Gračanica i gračaničkih udruženja/nevladinih organizacija.

Voditelj Turističkog ureda Edin Ibrišević rekao je da se radi o jednom infrastrukturnom projektu Planinarskog društva Zefir, dok su druga udruženja podnijela zahtjeve za podršku održavanja manifestacija i takmičenja. Čestitao je udruženjima na odobrenim sredstvima sa željom da svake godine raste broj projekata kao i dodijeljenih sredstava te da se na taj način podigne turistička ponuda Gračanice.

Gradonačelnik Nusret Helić obratio se u ime Turističkog vijeća Grada Gračanica na čijem je čelu, rekavši da se Turističko vijeće ove godine odlučilo da podrži nevladine organizacije ali i da je još uvijek otvoren Javni poziv organizacijama civilnog društva i nevladinim organizacijama i fondacijama za predaju prijedloga projekata koji će se finansirat ili sufinansirati iz budžeta grada Gračanica za 2022. godinu.

„Prije godinu i više formiran je Turistički ured i uz podršku Grada postoje rezultati te svakim danom raste broj projekata na uređenju turističkih destinacija. Cilj je da se Gračanica nakon dvije godine pandemije prikaže u najboljem svjetlu što će pokazati i program „Dani Gračanice“ koji nas očekuje u narednom periodu.“ – kazao je gradonačelnik Nusret Helić.

Prednost su imali projekti koji promovišu aktivni turizam i koji će tokom realizacije okupiti goste iz drugih krajeva BiH i regije a to su: Radio klub Stjepan polje, KUD „Sloga“ Miričina, Udruženje mladih „Sijedi krš“ Babići, Planinarsko društvo „Zefir“, MTB Trebava, Udruženje žena Pribava, KUD „Podmonjski behar“ Doborovci, ARK Gračanica, MK Lutalice, Škola nogometa – Nogometni klub Polet, Udruženje građana „Jošak“ Piskavica, Udruženje žena „Ruža“ Donja Lohinja, MK Škorpioni Gračanica te OKC „Bosna art“ Stjepan Polje.