Otac osumnjičen za ubistvo troje djece stabilno, prijeti mu 50 godina zatvora

Otac osumnjičen za ubistvo troje djece stabilno, prijeti mu 50 godina zatvora

Pedesetšestogodišnjem austrijskom državljaninu, koji je osumnjičen da je ubio troje svoje maloljetne djece, može biti izrečena kazna zatvora od 50 godina.

Hrvatski mediji navode da je riječ o Haraldu Kopizu, Austrijancu iz Beča koji živi i radi u Zagrebu.

Mediji prenose da je otac, nakon što je ubio svoju djecu, blizance dječaka i djevojčicu, te još jednog mlađeg sina, pokušao da izvrši samoubistvo trovanjem. Odmah je prebačen u KBC “Sestre milosrdnice”, gdje su mu se ljekari borili za život i sada je stabilno. U bolnici ga čuva policija.

Za teško ubistvo je prema Krivičnom zakonu propisana zatvorska kazna koja najduže može trajati 40 godina, a budući da se u ovom slučaju radi o tri teška ubistva, ako ukupan broj zatvorskih kazni nakon pravosnažnosti presude pređe 40 godina, moguće je izreći i zatvorsku kaznu od 50 godina.

Nakon uviđaja zločina, koji se dogodio noćas u Zagrebu, Županijsko tužilaštvo je saopštilo da u saradnji s policijom preduzimaju dalje radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ubistava.

Policiju je o mogućem pokušaju samoubistva obavijestio njegov prijatelj, koji je vidio oproštajnu poruku na “Fejsbuku”.

Kada je policija stigla na mjesto zločina u naselju Mlinovi zatekli su tri tijela djece, blizance dječaka i djevojčicu od sedam godina, te sina od četiri godine.