Održan međunarodni kup u podvodnoj fotografiji na jezeru Kop Šićki Brod

Proteklog vikenda na jezeru Kop Šićki Brod održan je međunarodni kup u podvodnoj fotografiji „Lukavac 2021“. Zahvaljujući lijepom vremenu, 15. ekipa sa oko 50 podvodnih fotografa uživalo je u ljepotama podvodnog svijeta jezera Kop Šićki Brod. Podvodni fotografi iz Lukavca, Tuzle, Sarajeva, Sanskog Mosta, Prijedora, Bosanskog Šamca, Bijeljine, Sombora, Novog Sada, Beograda i Bele Crkve, takmičili su se u dvije kategorije Kompakt i DSLR aparati. Takmičari su napravili izuzetno lijepe fotografije, koje pokazuju ljepotu biljnog i životinjskog svijeta, dočaravajući podvodni ambijent i onima koji ne rone. Žiri sastavljen od vrsnih podvodnih fotografa u sastavu Branislav Danevski (HR), Adnan Drnda (BiH) i Samir Solaković (BiH) imao je veoma težak zadatak da izvrši odabir najkvalitetnijih fotografija.

U kategoriji DSLR aparata u ukupnom plasmanu 1.mjesto je zauzeo Miloš Prelević iz Novog Sada, 2.mjesto je zauzeo Miroslav Dabić iz  Sombora, a 3.mjesto je zauzela Amra Zubčević iz Sarajeva.

U kategoriji Kompakt aparata u ukupnom plasmanu 1.mjesto je zauzeo Jovan Petrovski iz Bele Crkve, 2.mjesto je zauzeo Aleksandar Pejčić iz  Bele Crkve, a 3.mjesto je zauzeo Mirza Tahirović iz Sarajeva.

Elvir Mahmutović (Eko-ronilačka grupa invalida) je u kategoriji Kompakt aparata na temu „Riba“ zauzeo 2.mjesto.

U ekipnom plasmanu najuspješni su bili 1. Mjesto Ronilački klub „Roniti se mora“ Bela Crkva, 2.mjesto Klub za podvodne aktivnosti Bela Crkva i 3.mjesto Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca.

Nagradu za „Best of show“ fotografiju je osvojio Miloš Prelević iz Novog Sada.