Održan 62.Izbor sportiste Grada Tuzle za 2021.godinu

U prepunoj Sali Narodnog pozorišta Tuzla održan je ovoga puta 62.Izbor sportiste godine za 2021., kojoj su prisustvovale sve generacije, a primjetan je bio veliki broj omladine koji su stigli na ovaj događaj sa svojim trenerima, jer Tuzla je davno postala Grad Sporta.
Među prisutnima bili su i mnogi sportski radnici, ali i oni koji su u svojim kategorijama pobjeđivali na raznim takmičenjima, a sada su postali treneri i neki već uspješni i sada su nagrađivani što im je u duši pravi i sada su ponos za svoj uspjeh. Nekako se već primjetilo da je najviše stiglo omladine klubova košarke i fudbala, ali i plivači i karatisti  rukometaši , gimnastičari ,stonoteniseri, streljački klub invalida , biciklisti i drugi koji su stigli po svoja priznanja koja su im na ukrašenoj svečanoj bini uručivana.
Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji su proglašeni najuspješniji sportisti u 2021 godini, izabrani su i najbolji sportisti u olimpijskim i neolimpijskim sportovima, a priznanja su uručena, najuspješnijim ekipama, trenerima i sportskim radnicima.
Kako je istakla, predsjednica Sportskog saveza Grada Tuzla, Mara Brčaninović svjetski poznata košarkašica koja godinama radi na razvoju cjelokupnog tuzlanskog sporta. Grad Tuzla je oduvijek bio rasadnik velikih sportskih imena uprkos problemima sa epidemijom korone virusa posljednjih godina, Manifestacija je opstala i ponos je našeg grada, naglasila je Brčaninović.
Tako misli i Aid Berbić koji je inicijator da „ponikne“ u našem gradu u povodu 100 godina FK „Slobode“ „Kuća sporta“, koja je jedina i u BiH i šire sa kojim se Tuzla ponosi , a smještena je baš u centru tuzlanske čaršije.
Tako je i Aid Berbić stigao na Izbor sportiste među najuspješnije sportskim radnicima sa ponosom u društvu ponosa grada Tuzle Ademira Zurapovića, čekao priznanje sa osmjehom. Kako da ne, kada sa Ademirom Zurapovićem, jednim od najuspješnijim svjetskim sudijom košarke koji ima iza sebe osam različitih Evropskih prvenstava.Kruna sudijske karijere mu je Svjetsko prvenstvu u Kini 2019 godine, zatim Olimpijske igre u Tokiju koje su održane 2021 godine. Tako je i ove godine u svojoj Tuzli dobio posebno priznanje među najuspješnijim radnicima, pedagozima tjelesnog odgoja Hamida Zupčevića, Aida Berbića, Adnana Karamehmedovića i Senada Ajanovića.
Svakako je obradovan je bio i Mirsad Đonlagić, poznati sportski radnik  za nagradu za životno djelo koju je možda i očekivao u prvom redu velikog prostora NP Tuzla.
I dok je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović na svečanoj bini pozdravio sve prisutne uz program koji su vodili, Azra Muderizović i Edin Bakić iz pokrovitelja ove manifestacije RTV7, naglasio je, da je ova manifestacija ljubav prema sportu i to je razlog da se ova manifestacija održava 62 put.Zahvalio se svim članovima organizacionog odbora i nagrađenim čestitao najbolje rezultate, što je ispraćeno sa burnim aplauzom prisutnih.
Publika je sa nestrpljenjem očekivala proglašenje najboljeg sportiste za 2021 godinu i ovom prilikom je proglašen Alen Ovčina, rukometaš tuzlansker Slobode , standardni reprezentativac BiH. Alen Ovčina je i za prošlu godinu takođe primio istu nagradu i proglašen je za najboljeg sportistu u konkurenciji kandidata iz ekipnih sportova na manifestaciji Izbor sportiste godine Tuzlanskog kantona za 2021 godinu.
Zahvalio se ovom prilkim gradonačelniku Jasminu Imamoviću na pružanju nasebične podrške i Klubu Slobode , ali i svojoj porodici za podršku. Ova manifestacija je zahvalnost mladih ljudi prema sportu, ali i sportskim radnicima, a čestitam je i nagrađenima u prošloj godini, kazao je Ovčina.
 

Duška REBIĆ