Njemačka: Djevojke udario grom dok su pravile selfie

Njemačka: Djevojke udario grom dok su pravile selfie

Dvije djevojke zadobile su teške povrede kad ih je pogodio grom dok su pravile selfie u gradu Bochumu na zapadu Njemačke, saopćili su njemački zvaničnici.

Policija u Bochumu je navela da su te djevojke, stare 21 i 23 godine, nađene sinoć u naselju Wattenscheid kako leže na tlu s pocijepanom odjećom.

Zdravstveni radnici oživljavali su 23-godišnju djevojku koja je zadržana na odjeljenju intenzivne njege zbog povreda koje su opasne po život, saopćila je lokalna policija.

Mlađa djevojka kazala je policiji da je posljednja stvar koje se sjeća šetnja s prijateljicom pješačkom stazom i snimanje kamerama mobilnih telefona.

Iz policije je navedeno da je “očigledno da ih je iznenadila oluja”.

Ta 21-godišnja djevojka je također u bolnici, ali njen život nije ugrožen.

Na zapadu Europe su jake oluje posljednjih dana, jer je temperatura visoka za ovo doba godine, navodi agencija AP.

Poplave dubine vode do 1,6 metara su u dijelovima Njemačke, a zbog oluje su otkazane desetine letova na aerodromu u Frankfurtu.

Oko 20.000 udara gromova zabilježeno je u noći između subote i nedjelje u Velikoj Britaniji tokom jake oluje, a jedan aerodrom nadomak Londona prijavio je probleme jer je udarima munja oštećen sistem za punjenje aviona gorivom, te je saobraćaj bio poremećen.

(Radiosarajevo.ba)