Narednih dana sunčano vrijeme

Sunčano vrijeme s temperaturama koje će se kretati do 40 stepeni Celzijusa očekuje se u Bosni i Hercegovini naredne sedmice.

U Bosni je  pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša je zabilježena ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne.

“Danas će u Bosni prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme povremeno i ponegdje sa slabom kišom. U ostatku dana postepeni prestanak padavina i smanjenje naoblake. U Hercegovini, uglavnom, sunčano uz umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu do 31 stepen”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 27 do 33 stepena.

U utorak se prije podne očekuje pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove ponegdje praćene grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 27 do 33 stepena Celzijusa.

Sunčano vrijeme u BiH očekuje se u srijedu. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 34, na jugu i sjeveru zemlje do 36 stepeni.

U četvrtak se očekuje sunčano i vruće vrijeme. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 25, a dnevna od 34 do 40 stepeni Celzijusa.