Nakon potvrde da ostaju u BiH: Lidl planira otvoriti trgovinu i u Srebreniku?

Njemački lanac trgovina Lidl mogao bi otvoriti jednu trgovinu i u Srebreniku. Kako saznaje portal Tuzlainfo, predstavnici ove kompanije su još prije nekoliko mjeseci ušli u pregovore o kupovini privatnih zemljišta od građana ovog grada, koji sada čekaju povratnu informaciju da li je njihova lokacija odabrana kao odgovarajuća.

Za sada nije tačno poznato u kojem dijelu Srebrenika bi mogla biti jedna trgovina Lidl-a, ali detalji će biti precizirani nakon što ova kompanija odredi tačan datum dolaska u Bosnu i Hercegovinu.

“Želimo opovrgnuti neistinite tvrdnje koje se plasiraju te naglasiti da i dalje aktivno tražimo lokacije za Lidl trgovine širom BiH. Također, intenzivno nastavljamo sa planom zapošljavanja i širenjem našeg tima” – pojasnili su iz Lidl-a.

Na portalima na kojima se plasiraju oglasi za posao, izašao je novi konkurs za posao u Lidl-u, a i ranije je bilo nekoliko sličnih oglasa.

Prije nekoliko mjeseci govorilo se da će Lidl otvoriti nekoliko objekata u BiH i to u Sarajevu, Brčkom, Banja Luci, a spominjano je da bi dvije trgovine trebale biti otvorene i u Živinicama.

 

(tuzlainfo.ba)