Na repertoaru Narodnog pozorišta Tuzla predstava „Kreketanje“ 22.2.2022 i „Oktobarska“ 26.2.2022

Narodno pozorište Tuzla želi da svoju vjernu publiku obraduje i oraspoloži i u vrijeme pandemije i raznih previranja u svijetu i oko nas. Na repertoaru se priređuju kontinuirano predstava poznatih pisaca i reditelja i baš na repertoaru je i ovog utorka 22.2.2022 u 19:30  sati predstava Almira Bašovića „Kreketanje“, reditelja Aleša Kurta u kojoj igra ekipa uigranih glumaca: Elvis Jahić, Siniša Udovičić,Nedim Malkočević/Hasan Sušić, Elmir Krivalić, Jasmina Dedić Ibrić, Jasmina Ibrahimović, Luka Spasojević, Selmina Gusinac i Selma Mujkanović.
U subotu 26 februara 2022 u 19:30 sati je na repertoaru predstava Jasmina Durakovića „Oktobarska“ u režiji Jasmina Durakovića.U predstavi igraju: Boris Balta, Adnan Omerović, Irfan Kasumović i Milenko Iliktarević.
Predstave se izvode u Sali Narodnog pozorišta Tuzla,  sve dodatne informacije mogu se dobiti na tel.035 251-645 i 251-646 u Marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla.
Zbog trenutne epidemiološke situacije, na snazi su mjere ograničenog broja posjetilaca u zatvorenom prostoru, molimo cijenjenu publiku da na vrijeme rezervišu ulaznice i da se pridržavaju preporuka Kriznog štaba u cilju sprečavanja širenja zaraza Coronavirusom, ističu iz Narodnog pozorišta Tuzla.
 

Piše: Duška REBIĆ