Na panonskim jezerima održano takmičenje novinara u kuhanju bosanskog lonca

U organizaciji novina Glas TK na Panonskim jezerima u Tuzli održano je takmičenje novinara u pripremanju bosanskog lonca, na kojem je ove godine učestovalo desetak ekipa: Lukavacki sajam “List”, Super TV, radio Glas Drine, RTV 7, Zivinice ba., Lukavacki.ba, Dnevni Avaz, press Vlade Tuzlanskog kantona i dr…

Uz ugodno druženje, novinari su pokazali i umijeće u kuhanju, a na tročlanom žiriju u sastavu doc. dr. Merima Aljić, Mevludin Gosić-Skili i Fata Bosankić, bilo je da izaberu najbolje.

Prvo mjesto pripalo je ekipi RTV 7, Lukavacki.ba, a treće redakcijii Zivinice.ba. Za najbolje kuhare među novinarima, organizator je pripremio prigodne nagrade, a glavna nagrada za prvo mjesto je tri dana u Ulcinju za dvije osobe.

Ovaj događaj jedinstvena je prilika da se novinari okupe na jednom mjestu i kroz druženje iskažu svoje kulinarske sposobnosti u pripremanju ovog tradicionalnog bosanskog specijaliteta. Organizatori su ovom prilikom najavili i nova slična druženja koja imaju za cilj promociju bh gastronomije, kao i turističkih potencijala i bisera poput Panonskih jezera. Značajnu podršku u organizaciji manifestacije pružila je kompanija BH TELECOM, Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, JKP Panonica Tuzla, kao i mnogi drugi sponzori.