Na međunarodnom festivalu na Kanarskim ostrvima otvorena instalacija “Think Freedom“ umjetnice Edine Selesković

Na međunarodnom festivalu na Kanarskim ostrvima otvorena instalacija "Think Freedom“ umjetnice Edine Selesković


Na međunarodnom umjetničkom festivalu Lacuna Festivalu u gradu Lanzarote, Kanarska ostrva, Španije, na zvaničnom otvaranju „Think Freedom“ postavljena je i instalacija umjetnice Edine Selesković.


Sa temom Distance 2021, tradicionalni festival ove godine okuplja 325 umjetnika iz cijeloga svijeta i održava se do 2. augusta u fizičkom i digitalnom formatu. Festival predstavlja radove savremene umjetnosti izložbama, video, audio i digitalnim instalacijama.
U Casa dela Cultura Bonito Pezer Animas, publika može vidjeti putovanje instalacije Think Freedom i digitalnu impresivnu postavku stotine skulptura koje nose poruke mladih ljudi o Slobodi iz 12 gradova domaćina ovog projekta. Proširena stvarnost omogućava interaktivnost i priliku posjetiteljima da svojim promišljanjima učestvuju u kreativnom procesu.


Instalacija umjetnice Edine Selesković je potekla iz Sarajeva suradnjom umjetnice sa organizacijama, institucijama, gradovima , mladim umjetnicima i Sarajevo Graphic s Group nastavlja postavke ove godine u Italiji, Švicarskoj i Argentini.


Duška REBIĆ