Jeste li probali botoks kose?

Jeste li probali botoks kose?

Za botoks kože/lica ste čuli, a da li znate za botoks kose? Evo šta bi trebalo da znate o ovom sve popularnijem tretmanu.

Svi znamo da u tretmanu lica botoksom ljekar injekcijom ubrizgava Botulinum toxin tip A u mišić lica, kako bi se bore povukle sa kože. I možda ga zato neki izbjegavaju!

Međutim, u ovom slučaju, neće vam biti potrebne igle.

Šta je “botoks kose?

Iako nosi ime botoks, zapravo je u pitanju tretman dubokog hidriranja kose, koji popravlja oštećena vlakna, do čega može doći zbog mehaničkih oštećenja poput češljanja ili sušenja fenom. Rezultat je zdrava, sjajna i mekana kosa.

Ovaj tretman podrazumijeva korištenje sastojaka kao što su ulje kavijara, antioksidansi, vitamini B5, E, kao i kompleks kolagena.

Ovaj tretman savjetuje se osobama bilo kog tipa kose, a efekti jednog tretmana može da traje do četiri mjeseca.

Benefiti botoksa kose

1. Prirodnija njega kose

Za razliku od keratinskog tretmana (koji koristi hemikalije kako bi se kosa oslobodila elektriciteta i postala sjajna), botox kose služi se prirodnijim sastojcima koji dubinski hrane kosu, čine je hidriranijom i glatkom.

2. Borba protiv slobodnih radikala

Ulje kavijara sadrži vitamine koji se bore protiv štete izazvane slobodnim radikalima. Uz to, protiv ovih “štetočina” bore se i vitamini B5 i E.

3. Popravlja oštećenja kose

Kolagen, jedan od sastojaka botoksa kose, protein je koji je krucijalan za oštećenu, suvu i krhku kosu.

4. Hidratacija

Hidratacija je ključna za zdrav izgled kose, a ovaj tretman joj omogućava da poboljša elastičnost i da bude jača i sjajnija.

5. Mekoća

Ovaj tretman takođe omekšava vlasi i vaća im život.

Kako koristiti botoks kose?

Iako se najčešće koristi u salonima, ovakav tretman možete da uradite i sami kod kuće. Nakon pranja kose nanesite formulu i ostavite da djeluje 30 minuta. Isperite i stilizujte kosu, kako bi otkrila svoju sjajnu, meku i zdraviju stranu.