Izbor najboljih sportista godine TK održat će se u BKC-u 20. januara

Izbor najboljih sportista godine TK održat će se u BKC-u 20. januara

Piše: Duška Rebić

U organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona i ove godine pod pokroviteljstvom Vlade TK i uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade održat će se „Izbor sportiste godine TK“.


Sportska manifestacija će se održati uz suorganizaciji JU BKC TK i JP Radio televizije TK u Velikoj Sali BKC TK u Tuzli 20 januara. Kako su istakli iz Izvršnog odbora manifestacije „Izbor sportiste godine TK 2020“, u ovoj godini otkazana je većina takmičenja na svjetskom i evropskom nivou, dok su domaća takmičenja održana u specifičnim okolnostima.

Bez obzira na otežavajuće okolnosti, uz pomoć pokrovitelja i suorganizatora manifestacije pokušati ćemo organizovati “Izbor sportiste godine TK”. BKC i Radio televizija TK, kao društveno odgovorne ustanove prihvatile su suorganizaovanje ove manifestacije i na taj način dali veliki doprinos sportu i kulturi.” – naglašavaju iz izvršnog odbora.

Ova sportska manifestacija okupiti će više od 40 nagrađenih sportista, trenera, predstavnika sportskih ekipa i sportskih radnika, kojima će biti dodijeljena priznanja za postignute rezultate u prošloj godini.


Zbog strogog poštovanja COVID protokola ovom događaju će moći prisustvovati samo osobe koje će dobiti i dodijeliti priznanja, dok će publika događaj moći pratiti u direktnom TK prenosu u programu RTV TK, u srijedu 20. januara u 20h, ističu organiztori.


U muzičkom dijelu programa predstavit će se učenici Srednje muzičke škole „Čestimir Mirko Dušek“. Manifestacija je i povod za izlazak 13. izdanja sportskog magazina „Trijumf“ koji će se u manjem tiražu distribuirati posjetiteljima izbor sportiste, a u elektronskom obliku će se moći preuzeti na web stranici www.sportskisaveztk.ba, ističu iz Sportskog saveza TK.