Druga samostalna izložba „Magija života“ Amine Šehić(12) iz Tuzle u Centru za kulturu Lukavac

U organizaciji Centra za kulturu Lukavac u saradnji sa Općinom Lukavac i Udruženjem „Srce za djecu“ oboljelu od raka“otvara se izložba „Magija života“ dvanaestogodišnje talentovane umjetnice Amine Šehić iz Tuzle.
Ovo je njena druga izložba autorice Amine Šehić koja će biti upriličena 15. 2.2022 godine u 18 sati u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka. Istog dana u 16 sati u saradnji sa umjetnikom Fikretom Jahićem Vršaninom će biti organizovana radionica slikanja za djecu oboljelu i liječenju od raka.
Maligne bolesti kod djece su veliki problem u cijelom svijetu, pa će se u 17 sati održati i edukativna predavanja o psihološkim aspektima maligniteta kod djece i mladih.O ovoj značajnoj temi učenicima Osnovne škole Lukavac Grad govoriti će psihologikinja pedagogica Sabina Duman iz Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“.
Izložba slika će biti prodajno-humanitarnog karaktera, a mlada Amina Šehić će dio sredstava od prodaje slika donirati Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“
Pozivamo vas da nam se pridružite , kako bismo zajedno dali svoj doprinos borbi protiv malignih bolesti kod djece.
Dobro nam došli, ističu organizatori!
  Duška REBIĆ