Delegati Skupštine KO SDA TK podržali predsjednika SDA TK Mirsada Kukića

Delegati Skupštine KO SDA TK podržali predsjednika SDA TK Mirsada Kukića

Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona je  održao izvještajnu skupštinu KO SDA TK na kojem je prezentiran Izvještaj o radu za period 15.05.2015.-30.06.2017. godine.

Uz prisustvo 123 delegata, prezentiran je rad  KO SDA TK u kojem su delegati Skupštine imali priliku vidjeti realizirane aktivnosti u navedenom periodu.

Uz diskusije delegata izražena je podrška i zadovoljstvo realiziranim projektima i predviđenim programom rada predstavljenim na izbornoj skupštini KO SDA TK 2015. godine.

Svjesni teške situacije u kojem je bio Tuzlanski kanton  nakon februarskih protesta i deficita u Budžetu Tuzlanskog kantona, štrajkova radnika na ulicama Tuzle, KO SDA TK, Skupština TK i Vlada TK svojim radom i djelovanjem, vratili su povjerenje građana Tuzlanskog kantona, stabilizirali stanje u Tuzlanskom kantonu, akumilarni deficit u budžetu kantona je bio 93 miliona, smanjen je na 55 miliona. u prethodnom periodu preko 13000 novo zaposlenih radnika, rast industrijske proizvodnje, pokriven uvoz izvozom, riješeno je pitanje Dite, Aide, TTU, pitanje Tuzla Kvarca, Rudnika soli i mnogo drugih realiziranih aktivnosti važnih za Tuzlanski kanton i građane tuzlanskog kantona.

Kantonalni odbor SDA TK vodio je odgovornu politiku koja je prihvatila izazove političkog trenutka u kojem se nalazimo i koja je obezbjedila neophodnu političku podršku predstavnicima SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Predstavnici SDA TK u Vladi TK i Skupštini TK prepoznati su kao oni koji imaju rješenja za nagomilane probleme koji opterećuju Tuzlanski kanton.

Zahvaljujući realiziranim aktivnostima i radu KO SDA TK na lokalnim izborima 2016.godine napravio je povećanje izbornog rezultata, što je pokazatelj da su birači prepoznali i nagradili požrtvovanost i rad KO SDA TK, Skupštine TK i Vlade TK.

Nakon diskusija delegati Skupštine KO SDA TK usvojili su izvještaj o radu KO SDA TK i dali su apsolutnu podršku predsjedniku KO SDA TK, dr.sc.Mirsadu Kukiću u njegovom radu.

Pred Kantonalnim odborom, Vladom TK i Skupštinom TK su u narednom periodu mnogobrojni izazovi u borbi za Tuzlanski kanton i građane Tuzlanskog kantona, neophodno je u narednom periodu raditi na očuvanju Budžetske stabilnosti, nastaviti raditi na smanjenju akumuliranog deficita, nastojati ukloniti diskriminaciju pri raspodjeli javnih prihoda i Zakona o ino-dugu, riješiti pitanje cestovne blokade Tuzlanskog kantona, poduzeti sve neophodne radnje kako bi se implementirali energetski projekti “Termo blok 7” i “Termoelektrana Banovići”, koji su od suštinske važnosti za tuzlanski kanton i ukupnu energetsku stabilnost FBiH.