Danas počinje održavanje Međunarodnog sajma turizma i ekologije “List” u Lukavcu

Međunarodni sajam turizma i ekologije “LIST” 2022. održat će se od 05. do 07. maja 2022. godine.

Radno vrijeme Sajma za posjetioce će biti od 10,00 do 17,00 sati a ulaz za posjetioce će biti besplatan.

Svečano otvaranje Sajma uz prigodan program i prigodna obraćanja direktora Sajma, Gradonačelnika, gostiju i predstavnika vlasti sa kantonalnog, federalnog i državnog nivoa planirano je u četvrtak 05. maja 2022. godine u 11,00 sati.

I ove godine Sajam će, pored velikog broja izlagača i učesnika, ponuditi bogate sadržaje među kojima izdvajamo Festival hrane i pića „Bosanska sofra“, „Dani ženskog stvaralaštva“, Okrugli sto na temu: „Lokalni mediji u funkciji razvoja lokalne turističke ponude“, susret medija, Panel diskusija „Hijerarhija tačnosti mjerenja emisija u zrak“, Okrugli sto na temu: „Kulturno-historijsko i prirodno naslijeđe u funkciji razvoja turizma – primjer Grada Lukavac“, sajamska biciklijada, novinarska kotlićijada i drugo.

Kada je u pitanju muzički program, između ostalog, građane Lukavca i posjetioce očekuju koncerti lukavačkih bendova, kao i koncert Amire Medunjanin koji će biti održan u subotu 07. maja 2022. godine sa početkom u 20,00 sati u Centru za kulturu Lukavac. Ulaz na koncerte je besplatan.

Na linku ispod možete pogledati Program 20. Međunarodnog sajma turizma i ekologije „LIST“ 2022.

Program SAJAM LIST