Čestitka gradonačelnika Tuzle u povodu 9. maja

Datum 9.Maj se obilježava , kao Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Zlatnih ljiljana. Ovaj značajni datum, kao i ranijih godina će biti obilježen odavanjem poštovanja i polaganjem cvijeća na spomenike u kompleksu Slane Banje.Obilježavanju između ostalih prisustvovati će predstavnici Grada Tuzle i Koordinacija boračkih Udruženja.

Čestitka gradonačelnika Jasmina Imamovića i predsjednice Gradskog vijeća , Nataše Perić u povodu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, Dana Evrope i Dana Zlatnih ljiljana.
Svim građankama  i građanima Tuzle, svim antifašistima u BiH i svijetu čestitamo 9.maj, Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Dan Zlatnih ljiljana.

Nažalost, pobjedom protiv fašizma 1945 godine, fašizam nije pobjeđen zauvijek, zato je zadatak svih nas da njegujemo antifašizam, kao civilizacijske tekovine.Nije slučajno da je na temeljima pobjede nad fašizmom nastala ideja o ujedinjenoj Evropi, nije slučajno da je Evropska unija baš ovaj 9 maj proglasila Danom Evrope, kao što nije slučajno su se branioci BiH opredjelili da ovaj dan bude i Dan Zlatnih ljiljana.
Dužni smo na ovaj značajni datum odati počast svima onima koji su se borili protiv fašizma u periodu 1941-1945 i 1992-1995, položili ono najvrednije vlastite živote i upravo zbog njih nemamo pravo odustati u borbi protiv najvećeg napasti čovječanstva, fašizma.
Grad Tuzla i njeni građani su bili i ostati će najvjerniji čuvari vrijednosti antifašizma koje se slave Devetog maja.