Apel za pomoć: Muneveru Orlić nakon karcinoma dojki zadesio i rak pluća

Apel za pomoć: Muneveru Orlić nakon karcinoma dojki zadesio i rak pluća

Humanitarno udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za pomoć u liječenju Munevere Orlić (57) iz Zenice, u Bosni i Hercegovini, koju je nakon karcinoma dojki zadesio i rak pluća, javlja Anadolu Agency (AA).

Potrebna joj je pomoć ljudi dobrog srca kako bi pobijedila karcinom pluća. Pozivom na humanitarni broj 17006, doniraju se 2 KM za njeno izlječenje, a broj je jedinstven za sve bh. operatere. ”Muneveri je nedavno urađen operativni zahvat i odstranjen jedan dio plućnog krila. Prilikom operacije i zarastanja rebara koje su ljekari morali lomiti kako bi došli do tumorskog tkiva, rebro je probilo plućnu maramicu što Muneveri sada stvara nesnošljive bolove”, navedeno je u saopćenju Pomozi.ba. Ova hrabra žena preživjela je i karcinom dojki, kada su joj urađene tri operacije. Kako bi dobila bitku i s karcinomom pluća njena jedina nada je operacija i više ciklusa zračenja u Turskoj za koju su joj potrebna sredstva u iznosu od 18.800 eura. “Ta sredstva njena porodica nije u stanju prikupiti, jer imaju dva kreditna zaduženja.

U porodici Orlić samo radi Muneverina kćerka, koja ima minimalna primanja i maloljetnu kćerkicu o kojoj mora brinuti, jer je samohrana majka. Salem, Muneverin suprug je dijalizni pacijent, a pored toga ima i druge zdravstvene probleme. Zajedno možemo pomoći Muneveri i osigurati neophodna sredstva, a cilj nam je putem web stranice prikupiti 8.000 KM”, ističu iz Pomozi.ba. Pored poziva na broj 17006, donacije su moguće putem web platforme www.pomoziba.org klikom na opciju DONIRAJ ODMAH ili uplatama putem standardnih računa Udruženja Pomozi.ba.