Ambasador Pakistana Akhtar Jamile Raoa posjetio Kantonalnu privrednu komoru Tuzla

U posjeti Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla boravio je Ambasador Pakistana Akhtar Jamile Raoa, sa ciljem uspostavljanja boljih bilateralnih odnosa. Pakistan i Bosna i Hercegovina su dvije zemlje koje su imale uvijek dobre odnose , ali i potencijal za dalju saradnju, istaknuto je na sastanku  u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla.
Prema riječima Akhtara Jamile Raoa,ambasadora Pakistana u Bosni i Hercegovini, veoma smo zainteresovani za različite puteve za poboljšanja saradnje.Želim da zajedno pronađemo način za zajedničku korist.Proizvodi od tekstila,  od pamuka i kože mogu naći svoje mjesto na tržištu u Tuzli, ali i na sličan način bi se omogućio izvoz proizvoda iz Tuzle. Cilj nam je pojačati vanjskotrgovinsku razmjenu , jer je do sada uprkos dobrim odnosima dviju zemlji izvoz i uvoz bio nizak, istakao je ambasador Akhtar Jamile Raoa.
Kako je istakao predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla, Nedret Kikanović, Pakistan ima jako puno sirovina , kao što je pamuk i proizvodi od pamuka i razna ulja, to je ono što možemo od njih uzimati .Ranije smo od njih izvozili mašine iz mašinskog sektora , to su mogućnosti koje možemo sa Pakistanom da napravimo . Pored toga izvozili smo  i mašine za štampanje, pa bih željeli da taj izvoz povećamo, ali i da i da počnemo izvoziti i drugih proizvoda koji su potrebni tržištu Pakistana , među kojima je i ugalj, pojasnio je Kikanović ovom prilikom.
  

Duška REBIĆ