Almir Žilić imenovan za prvog selektora ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci

Upravni odbor Saveza sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine danas je donio odluku da za prvog selektora novoformirane ženske reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci imenuje Almira Žilića, odbojkaškog trenera iz Tuzle.

Žilić će ovu reprezentaciji predvoditi na njenom prvom takmičenju u martu ove godine, kada će Sarajevo biti domaćin odigravanja Zlatne lige za muškarce i po prvi puta Srebrene lige za žene u sjedećoj odbojci.

Alimir Žilić je dipl. ecc i trener u Odbojkaškoj akedemiji Mikasa Tuzla, sa kojom je prošle godine bio prvak Prve federalne lige. Trenerskim poslom se bavi 13 godina. Prvi je osvajač Kupa FBiH sa ŽOK Sloboda, a 2013. godine je bio proglašen najboljim odbojkaškim trenerom u Tuzlanskom kantonu.

U okviru Odbojkaške akedemije Mikasa Tuzla uskoro će biti formiran i ženski klub sjedeće odbojke, a taj projekat osnaživanja i inkluzije žena lica sa invaliditetom u sportske aktivnosti dobio je podršku Sportskog saveza sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine i Ministarstva kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona.

(tuzlainfo.ba)